۶ کاربرد نقشه ذهنی که سطح زندگی شما را دگرگون می کند .

در این مقاله می خواهیم به طور مفصل به کاربرد نقشه ذهنی در ساده سازی زندگی شما بپردازیم و برای شما بگوییم که نقشه ذهنی چطور می تواند سطح زندگی شما را بالا ببرد . یکی از تاثیرگذارترین تکنیک های افزایش خلاقیت استفاده از نقشه ذهنی است . نقشه ذهنی یک ابزار فوق العاده برای مدیریتزندگی در جنبه های مختلف است . اگر با تکنیک نقشه ذهنی آشنایی ندارید به شما پیشنهاد می کنیم تا مقاله ” نقشه ذهنی چیست ؟ ” را مطالعه نمایید .  به سراغ کاربرد های اساسی این تکنیک برویم . 

کاربرد نقشه ذهنی در افزایش سطح کیفی زندگی

۱- خلاصه نویسی و یادگیری 

نقشه ذهنی با توجه به نوع ساختارش و ایجاد کد گذاری های مغزی اختصاصی توسط هر فرد در زمان ترسیم آن ، بهترین روش برای یادگیری و خلاصه برداری می باشد . شما زمانی که شروع به استفاده از نقشه ذهنی می کنید ، توانایی خلاصه کردن یک کتاب را در قالب یک صفحه A4 دارید به طوریکه هر زمان که نیاز به آن اطلاعات داشته باشید به سادگی و با یک نگاه مختصر به آن برگه آن مطلب را مرور و بیاد بیاورید . این تکنیک کاربرد بسیار زیادی برای افرادی که در حال ارتقای عملکرد شخصی خودشان هستند را دارا می باشد . این یک میانبر حرفه ای برا یدانش آموزان و دانشجویان برای بخاطر سپاری مطالب است. 

۲- هدف گذاری

شما با استفاده از نقشه ذهنی می توانید اهداف خود را ترسیم و موقعیت خود در زمان رسیدن به هدف را مشخص و تصویر سازی کنید . این امر به شما کمک می کند تا همیشه انگیزه خود را برای رسیدن به اهداف نگهدارید . انمگیزه مهم ترین عامل برای اقدام جهت رسیدن به اهداف است . انگیزه نیروی محرکه شما جهت حرکت کردن به سمت هدف است . شما با استفاده از نقشه ذهنی توانایی کشیدن نتایج اهداف را دارید و هر زمان که از نظر انرژی افت می کنید ، کافی است که با یک بار نگاه کردن به نقشه ذهنی ، خود را در زمان رسیدن به اهداف مجسم کنید و حال و هوا و خوشحالی آن لحظه را حس کنید ، این امر به شدت به شما در جهت بازیابی انرژی کمک خواهد کرد . 

۳- طبقه بندی اطلاعات

از کاربرد نقشه ذهنی در طبقه بندی اطلاعات نمی توان چشم پوشی کرد . زمانی که شما قصد جمع آوری مطلبی را داشته باشید ، معمولا به علت پراکندگی مطالب و اطلاعات ، جمع بندی و به نتیجه رسیدن خیلی سخت و دشوار می شود . نوع ساختار نقشه ذهنی به شما کمک می کند که اطلاعات را به بهترین شکل طبقه بندی کنید و حتی ارتباطات پنهان بین موارد مختلف را نیز کشف کنید . زمانی که اطلاعات به خوبی طبقه بندی شود ، مغز شما به سادگی می تواند مطالب را جمع بندی نماید و شما می توانید از آن مسئله نتایج عالی کسب نمائید . 

۴- برنامه ریزی

این ابزار و این سلاح قدرتمند توانایی بالایی در برنامه ریزی دارد ، نقشه ذهنی به این دلیل که در یک صفحه کشیده می شود ، این مزیت را دارد که شما با یک نگاه می توانید اطلاعات زیادی را دریافت نمایید . این امر به شما کمک خواهد کرد تا زمانیکه یک برنامه را به صورت نقشه ذهنی در می آورید ، در هر لحظه تشخیص دهید که در کجای مسیر برنامه های خود هستید ؟ چقدر از راه را طی کرده اید و چقدر از مسیر باقیمانده است ؟ قدم بعدی برنامه شما چیست ؟ چه میزان از برنامه تعیین شده خود را پوشش داده اید ؟
نقشه ذهنی یک ابزار فوق العاده کاربردی جهت برنامه ریزی برای امور مختلف است ، پیشنهاد می کنیم از این روش برای رسیدن به یک برنامه ریزی کامل حتما استفاده کنید . 

۵- افزایش خلاقیت

یکی از اساسی ترین کاربردهای نقشه ذهنی ، افزایش چشم گیر خلاقیت استفاده کنندگان از این روش می باشد . شما در زمان ترسیم یک نقشه ذهنی ( اگر اصول کشیدن آن را رعایت کنید ) به طور ناخودآگاه از هر دو نیمکره مغزتان استفاده می کنید . این امر باعث افزایش بروز خلاقیت شما می گردد . این بخش به طور کامل در آموزش ” استارت موتور خلاقیت با نقشه ذهنی ” توضیح داده ایم . زمانی که ما به صورت سنتی ( روشی که در مدارس و دانشگاه ها به ما آموخته اند ) شروع به یادداشت برداری می کنیم ، فقط از یک نیمکره مغز خودمان استفاده می کنیم ، اما برای شکوفایی خلاقیت می بایست یاد بگیریم به طور همزمان از هر دو طرف مغزمان استفاده کنیم . شما در زمان استفاده از تکنیک نقشه ذهنی این توانایی را به خوبی و به صورت ناخودآگاه کسب خواهید کرد . اگر تمایل دارید مطالب بیشتری در رابطه با نیمکره های مغزی بدانید ، از شما دعوت می کنیم تا مقاله ” راست مغز یا چپ مغز ، مسئله این است ! ( نیمکره های مغز ) ” را مطالعه نمایید. 

۶- ایده یابی و گسترش ایده ها

قطعا برای همه ما پیش آمده که ایده خوبی به سراغ ما آمده اما بعد از مدتی آن را به طور کامل از یاد برده ایم و یا آن را در کاغذی نوشته ایم اما نمیدانیم که چگونه باید آن را گسترش دهیم . نقشه ذهنی به شما این امکان را می دهد که ایده خود را به بهترین نحو ثبت کنید و بتوانید آن را گسترش دهید و به تعبیری مراحل از ایده تا اجرا بگذرانید . نقشه ذهنی به شما کمک می کند تا ابعاد پیچیده و مخفی یک ایده زا پیدا کنید و قبل از اینکه این موارد شما را غافل گیر کنند ، شما با برنامه  و استراتژی های از پیش تعیین شده برای هر کدام از آن ها راه حل هایی را ایجاد کرده اید . 

این تکنیک ابزاری فوق العاده برای ثبت و گسترش ایده ها است و افراد فوق موفق زیادی مثل داوینچی ، انیشتین ، افلاطون ، گالیله ، ریچارد فین من و … از آن استفاده کرده اند .

نظرات کاربران


دیدگاه خود را ثبت کنید

*
*