نقشه ذهنی چیست و چه کاربرد هایی دارد ؟

نقشه ذهنی چیست و چه کاربردهای دارد ؟

برای اینکه بدانیم تعریف ” نقشه ذهنی چیست ” ابتدا می خواهم برای شما چند مثال بزنیم . قطعا برای شما هم پیش آمده که در یک یا چند مورد از شرایط زیر قرار گرفته باشید :

  • زمانی که بخواهید مطلبی را خلاصه نویسی و یا آن را به خاطر بسپارید .
  • زمانی که ایده ای به ذهنتان خطور کند و شما بخواهید آن را ثبت کنید و سپس آنرا گسترش دهید و یا بررسی کنید .
  • زمانی که بخواهید مطلبی را یاد بگیرید و در زمان مناسب بیاد آورید .
  • زمانی که بخواهید برای خودتان هدف گذاری کنید و طی برنامه ریزی که انجام داده اید به آن برسید .
  • زمانی که بخواهید اطلاعاتی را که در ذهن شما موجود است را طبقه بندی و ساختار دهی کنید .
  • زمانی که برای انتخابی نیاز دارید تا تصمیم گیری کنید و از طرفی می خواهید همه جوانب را در نظر بگیرید .

قطعا همه ما در شرایط بالا قرار گرفته ایم و به روش های مختلفی سعی کرده ایم از آن ها عبور کنیم . بعضی با به ذهن سپردن ، برخی با یادداشت کردن و برخی دیگر هم با روش های دیگر !

یادداشت کردن سنتی یکی از روش های حل شرایط بالاست که اگر از آن ها استفاده کنیم نتیجه ای مطلوبی می گیریم . اگر ما بجای یادداشت کردن سنتی به استفاده از نقشه ذهنی روی بیاوریم نتیجه مطلوب ما تبدیل به نتیجه عالی می گردد . با ما همراه شوید تا یک تکنیک آموزش خلاقیت و رشد آن را به شما یاد دهیم . 

ابداع نقشه ذهنی

نقشه ذهنی توسط تونی بازان معرفی گردید و او بود که اصول این روش را ابداع و ثبت کرد . قبل از تونی بازان نوابغ زیادی مثل داوینچی ، گالیله و … از این روش به صورت ابتدایی و ابداعی استفاده می کردند . در حال حاضر ما به لطف آقای تونی بازان ، برای استفاده از این تکنیک فوق العاده مشکلی نداریم . این تکنیک به ما کمک می کند تا بتوانیم خلاقیت خودمان را افزایش دهیم .
از جمله کاربرد های بیشمار این روش می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
خلاصه نویسی کتاب ها و مطالب آموزشی
یادگیری جزوات و دروس
طبقه بندی ذهن
برنامه ریزی و هدف گذاری
ساختار دهی به اطلاعات
ثبت و گسترش ایده
ایجاد ارتباط بین موضوعات
و بیشمار مسئله دیگر …
این روش به طرز شگفت انگیزی به شما کمک می کند تا جزئیات و ارتباطات بین آن ها را با یکدیگر ثبت و از آن ها استفاده کنید .

نقشه ذهنی چیست ؟

نقشه ذهنی یک روش ترسیمی جایگزین یادداشت برداری های سنتی است که به طرز خارق العاده ای منظم ، ساختار پذیر ، چشم نواز و از همه مهمتر ، کامل است جهت یادداشت هر موردی که نیاز به نوشتن دارد .

نقشه ذهنی شامل یک صفحه می باشد که موضوع اصلی در مرکز آن نوشته می شود و زیر مجموعه های آن از آن جدا می گردد. هر زیر مجموعه می تواند به بخش های ریزتر تقسیم گردد . در عین حال هم می توانید ارتباط بین هر موضوع را خلق کنید . نقشه ذهنی این قدرت را دارد که ذهن شما را طبقه بندی نماید تا در زمان مناسب از اطلاعات ساختار بندی شده مورد نیازتان استفاده نمایید . زمانی که ذهن شما اطلاعات آزاد طبقه بندی نشده در خودش دارد ، به شدت از خلاقیت دوری می کند .

پس از نوشتن موضوع اصلی در وسط صفحه و متصل کردن مطالب زیر مجموعه به آن می توانید با استفاده از تصویری کردن مطالب در هر چه بهتر یاد گرفتن موضوع به خودتان کمک کنید . در هنگام نوشتن مطالب باید تا حد امکان خلاصه بنویسید و فقط با کمک کلمات کلیدی به موضوع اشاره کنید ، در ابتدا شاید این موضوع کمی سخت باشد اما به مرور زمان با انجام تمرینات متوالی این عمل برای شما بسیار ساده می گردد . در محصول ” استارت موتور خلاقیت با نقشه ذهنی ” به شما کمک می کنیم تا روش های ترسیم یک نقشه ذهنی را به صورت کامل یاد بگیرید و از آن در جهت افزایش خلاقیتتان استفاده نمایید .

نقشه ذهنی به شما کمک می کند تا اطلاعات ذهنتان را دسته بندی نموده و ذهنتان را از موارد اضافی خالی نمایید . زمانی که ذهن شما آزاد می گردد ، خلاقیت در شما فرصت ظهور پیدا می کند . ذهن آشفته مدام در گیر مطالب قبلی است که پرونده اش در ذهن باز است و این موضوع باعث می شود تا خلاقیت فرصتی جهت ظهور پیدا نکند .

اگر تمایل دارید نقشه ذهنی را به صورت حرفه ای و کاربردی بیاموزید ، ما یک محصول آموزشی برای شما درست کرده ایم ، محصول ” استارت موتور خلاقیت با نقشه ذهنی ” . در این آموزش تکنیک نقشه ذهنی را به طور کامل آموزش داده ایم و  به شما یاد می دهیم که چگونه از این روش استفاده کنید .

↓↓↓

به شما پیشنهاد می کنیم روش نقشه ذهنی را بیاموزید و از آن در جهت طبقه بندی ذهنتان و افزایش آرامش ذهنی و خلاقیت از آن بهره ببرید.

نظرات کاربران


دیدگاه خود را ثبت کنید

*
*